Hva koster det å låne 65.000?

De fleste vet at det ikke er gratis å låne penger. Du må nemlig betale ulike kostnader som rente, gebyrer osv. Det betyr at du ender med å nedbetale et større beløp enn du egentlig har til rådighet.

Men hva koster det egentlig, og hvor stor betydning har renten for den samlede kostnaden? Her kan du se eksempler på hva de koster å låne 65.000 kr, og du får gode råd til hvordan du kan spare penger på ditt neste forbrukslån.

Online forbrukslån på 65.000

Forbrukslån er en enkel, trygg og veldig fleksibel måte å låne penger på. Du kan nemlig klare hele prosessen online i løpet av kort tid, kravene er relativt få, og du velger helt selv hvor mye du vil søke, og hvor raskt pengene skal nedbetales igjen. I tillegg er det helt opp til deg å velge hva pengene skal brukes til.

Det kan f.eks. være 65.000 kr til nye møbler til boligen, tilskudd til en større investering, eller kanskje en reise. Selskapet krever ingen informasjon om formålet bare du oppfyller søknadskriteriene, men for din egen del kan det være smart å ha et budsjett og en plan for ditt forbruk og for nedbetalingen.

Slik minsker du risikoen for å få problemer med nedbetalingen, og du unngår dyre forsinkelsesrenter, betalingsanmerkninger osv.

Du kan søke ved å bruke våre oversikter her på siden og du søker ved å fylle ut skjema med informasjoner om deg og det lånet du ønsker, og det er selvfølgelig helt gratis og uforpliktende å søke. Slik kan du alltid innhente et par tilbud for å se hva lånet koster for deg.

Vil du se dine muligheter, så kan du sammenligne lån på 60.000 kr. og lån på 80.000 kr. via våre oversikter.

Beregningseksempel på hva det koster

Det finnes en rekke ulike faktorer som spiller inn på prisen. Det vesentligste er nok renten som i stor grad avgjør prisen. Den nominelle renten er den prosentdelen av lånet som må nedbetales hvert år. I tillegg kommer en rekke gebyrer, og disse kan faktisk utgjøre en vesentlig del av prisen når det snakk om små og mellomstore forbrukslån.

Derfor kan det være smart også å se på disse når du forsøker å finne det billigste forbrukslån på 65.000 kr. Under kan du se et eksempel på hva et forbrukslån på 65.000 kr koster, når den nominelle renten er på 7% og etableringsgebyret på 1000 kr. Det er tatt utgangspunkt i en nedbetalingstid på 5 år, men husk på at du selv velger denne:

  • Eksempel: 65.000 kr over 5 år. Nominell rente på 7% og etableringsgebyr på 1000 kr.
  • Effektiv rente: 7,88 %
  • Samlede kostnader i hele låneperioden: 13.148 kr
  • Samlet ytelse: 77.148 kr

Slik koster det altså 13.148 kr i renter og gebyrer, når du låner 65.000 kr med ovenstående vilkår. Samlet må du nedbetale 77.148 kr i løpet av de 5 årene for å låne 65.000 kr.

Sammenlign og spar penger

Selvom du kanskje tenker at små forskjeller i renten ikke spiller så stor en rolle, så kan det faktisk gjøre en stor forskjell for prisen. Selv helt små endringer på 1% kan bety store omkostninger i løpet av hele låneperioden, og disse kan du ofte unngå ved å bruke litt tid og enerig på å sammenligne de forskjellige muligheter som finnes på markedet.

Her på siden kan du finne en rekke oversikter over forbrukslån og slik kan du finne de selskaper som er relevante for deg. Send inn uforpliktende søknader til minst 2-3 forskjellige selskaper og se hva de kan tilby deg. Husk på at den laveste effektive renten alltid vil gi deg det billigste tilbudet, og derfor er det smartest å sammenligne ved å se på denne.