Refinansiering av lån

Dersom man har flere lån man forsøker å nedbetale, så kan det være smart å samle de til ett lån. Dette vil gi deg bedre oversikt over hva du mangler å betale, og det vil også gi deg bedre betingelser for nedbetaling. Denne prosessen kalles å refinansiere lån, og er noe vi skal ta en nærmere titt på hver.

Hva er refinansiering av lån?

Kort fortalt innebærer det å refinansiere et lån, å samle flere lån og kreditter sammen i et nytt lån. Dersom du velger å samle alle lånene du har på et sted, kan du få lavere renter og færre gebyrer, og dermed spare penger. Når man nedbetaler flere lån samtidig er det smart å spare der man kan, og en refinansiering gjør det mulig å spare penger hver måned. I tillegg gir det deg bedre styr på økonomien, fordi du da kun trenger å forholde deg til en regning. Det å låne penger i seg selv kan virke komplisert, men denne måten å gjøre det på gjør det mye lettere for deg i det lange løp.

Så mye kan du spare

Refinansiering handler om å spare litt ekstra penger når du er i en lånesituasjon, og da lurer mange på akkurat hvor mye du kan spare. Grunnen til at man kan spare penger ved å refinansiere, er fordi man kun trenger å ta hensyn til et lån, med en rente og en månedskostnad. Mange lån betyr mange renter og gebyrer, og det er lett å miste oversikten. Man kan refinansiere lån og kreditter på opp til 500 000 kroner. Her har du altså mulighet for lavere renter, lengre nedbetalingstid og muligheten til å kunne sparre noen tusenlapper i måneden. Det blir mye i lengden dersom du nedbetaler over flere år. Det gjør det dessuten lettere å få oversikt over økonomien, som alltid er et stort pluss.

Krav og betingelser

For mange kan refinansiering være lurt, og gjøre at man sparer masse. Det stilles noen krav til deg som låner og vil refinansiere, og det er ikke slik at alle som vil får lov. For å kunne refinansiere må du være minst 25 år gammel og ha en fast årsinntekt på minimum 280 000 kr. Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger fra tidligere, og du må ha folkeregistrert adresse i Norge.

Refinansiering passer for deg som har mange dyre lån og utestående kreditt hos flere eforskjellige långivere. Hvis du har fått høyere lønn eller en fast jobb, dette kan gi deg lavere rente. Du har tatt opp lån alene, og står alene som låntaker, men nå har mulighet til å låne sammen med en annen. Og hvis du ønsker bedre styr på økonomien ved å kun få en regning fra lånene i måneden.

Du kan starte prosessen med å refinansiere ved å sende inn en søknad til banken, og fylle ut en fullmakt for refinansieringen. Denne fylles som oftest ut online. Når søknaden har blitt sendt, sett gjennom og godkjent, utbetales pengene innenfor gjeldende virkedager.

Før du låner

De aller fleste opplever å måtte ta opp et lån en gang i livet sitt. Dette kan være i forbindelse med ditt første bolig- eller bilkjøp, eller noe annet. Det å låne penger er med andre ord helt normalt, men det er noe man må tenke over før man gjør. Det er viktig at du har de riktige forutsetningen for å kunne bemanne lånet. Du skal altså ikke bare ha en økonomi som lar deg ta lånet der og da, du må også være sikker på at økonomien din er stabil nok fremover også.

Dette gjelder særlig når man tar opp usikre lån. Dette er lån der långiver ikke har satt noen av dine eiendeler i sikkerhet, og det er derfor kun nedbetalingene dine som gjelder. Disse lånene kan passe for mange, men de har ofte høye renter, så det lønner seg å betale de ned så raskt som mulig. Før man tar opp et hvilket som helst lån er det derfor viktig å lese seg godt opp på hva kravene er, og hva det innebærer. Dette gjelder også med refinansiering.

Når man låner penger er det viktig at man er klar over hvilke muligheter man har. Det er nemlig ikke slik at du må ha mange lån å bemanne samtidig, du kan gjennomføre en refinansiering som gjør det mye lettere for deg å låne penger, da er alt i ett og samme lån, og du kan dessuten spare en hel masse penger med de best lån. På den måten blir det billigere for deg å låne.