Omstartslån

Et omstartslån kan være en ny og god start for deg som sliter med tidligere betalingsanmerkninger, inkasso eller gjeld. Det er en måte du kan ta opp et lån på, selv med disse. Du gjør det ved å stille bolig til sikkerhet, slik at banken fortsatt kan låne penger til deg helt sikkert.

Få økonomien på rett kjøl

Det er ikke alltid like lett å opprettholde god økonomi, og når det går galt et sted har det en tendens til å balle på seg. Det kan for eksempel hende du har et syrt boliglån, som du av en eller annen grunn ikke har hatt råd til å bemanne. Hvis du ikke har møtt terminbeløpene til tiden, så får du betalingsanmerkninger, og disse kan gjøre det vanskelig å kunne ta opp andre lån. Ved et tradisjonelt lån må du nemlig ha plettfri økonomisk vandel for å regnes som en pålitelig låntaker.

Still boligen som sikkerhet.

Ved omstartslån derimot, kan du fortsatt a opp lån, selv med disse anmerkningene. Lånet bør brukes til å få økonomien på rett kjøl, og er i mange tilfeller det beste lån for de som sliter i denne situasjonen. Et slikt lån krever som nevnt at du setter boligen til sikkerhet hos banken. Dette trenger de for å forsikre seg om at du har noe verdi som du kan utbetale dersom du ikke har råd til å bemanne lånet.  fordelen med et slikt lån er at du kan samle alt du skyller i et lån. Da har du kun en regning å forholde deg til, og du slipper tvangssalg. Du kan låne opptil 85% av boligen, så et slik lån kan være det beste lån for deg som trenger det, og som ønsker reduserte rentekostnader.

Beregne det beste låne

Det er mange lånemuligheter der ute for deg som trenger å låne penger, og det vil variere etter hva du skal finansiere, og hvor mye penger du trenger å låne. Den månedlige kostnaden ved å slå sammen gjelden du har nå. Dette kan være fra kredittkortgjeld, forbrukslån, boliglån og lignende. Den samlede prisen av disse gir deg summen på din totale gjeld. Deretter kan du du sette renten på 6% og med 25 års nedbetaling. Nå vil du få en månedlig sum, som er ditt terminbeløp. Dette skal betales hver måned, og det er viktig at dette er en realistisk sum som du kommer til å kunne møte. En slik vurdering kan kreve et dypdykk i økonomien.

Å være i gjeld er aldri en god følelse, og dersom du sliter med dette, i tillegg til betalingsanmerkninger og inkasso, så er det viktig at du finner ut hvordan du best mulig kan komme deg ut av situasjonen. Et omgjøringslån kan i dette tilfellet være det beste lånet. Mange nordmenn sliter med gjeld, og du er ikke alene med problemet. Du kan i tillegg søke mye god hjelp på nett, hos en långiver eller i banken din. De kan bistå med profesjonell hjelp for deg som trenger det. Hvis du sliter med gjeld fra før, og generelt er i en vanskelig økonomisk situasjon, kan det være lurt å kontakte disse før du begir deg ut på et nytt lån. Det viktigste er at du er klar over kravene som stilles deg som låntaker, og hva selve lånet innebærer.

Før du låner

Å låne penger er et valg som skal tenkes godt over, også selv om det kan virke som det beste lån for deg nå. Det å ta opp et lån er helt normalt, og de aller fleste vil behøve dette i livet. Det kan for eksempel være til kjøp av bolig eller bil, som begge koster stort. Det du skal huske på et at alt du låner skal betales tilbake, pluss renter. Du må ikke søke om lån du ikke har råd til, og særlig ikke lån uten sikkerhet. Din økonomiske situasjon nå og fremover må være stabil nok til å kunne betale terminbeløpene til tiden. I tillegg er det viktig at du er fult klar over hvor mye lånet koster deg.

Et omgjøringslån kan med andre ord passe for deg som sitter i en vanskelig økonomisk situasjon, og som trenger hjelp til å få en ny start. Det er viktig at du som låner setter deg godt inn i hva du trenger å låne, og hvor mye gjeld du har fra før. Du vil jo gjøre alt for å ikke havne i samme situasjon igjen, og må derfor ta smarte valg som passer deg og økonomien nå.