Seniorlån

Selv om man er over 60 år er det ikke gitt at man ikke har behov for et lån og da gjerne ønsker et av de beste lån som finnes der ute. Heldigvis finnes det det som kalles for et seniorlån som er det perfekte lånet for deg som er over 60 år og som for eksempel ønsker å kjøpe bolig.

 

Seniorlånet passer perfekt for deg som er over 60 år og som har litt egen startkapital. Når man blir pensjonist så får man fordelen av at man får bedre tid til å drive med og fokusere på ting man virkelig ønsker. Kanskje har dere lenge vurdert å flytte, men ikke funnet helt tiden til det. Nå kan være den perfekte tiden!

 

Det beste lån for deg over 60 år

En bank eller et byrå som tilbyr et seniorlån vil ofte gi deg forskjellige avtaler og det kan derfor være en god ide å sammenlikne de avtalene du får fra de forskjellige aktørene slik at du får verdens beste lån til slutt. Om du ønsker et lån fordi du skal kjøpe bolig og dermed går til en eiendomsmegler eller et byrå vil du ofte kunne få en del tjenester med på kjøpet ettersom de ofte honoreres av de bankene de arbeider med. Som du kanskje forstå kan dette føre til at lånet blir litt dyrere, men ikke alltid. I noen situasjoner vil det kanskje også lønne seg å slippe å tenke på at du må betale for tjenestene du har behov for å heller betale alt i en pakke.

 

Igjen om du drømmer om å kjøpe deg en ny bolig vil du ofte bli tilbudt en fast rådgiver. Dette er et tilbud vi anbefaler at du tar i bruk om tilbudet byr seg. En fast rådgiver kan gjøre det enklere for deg å få oversikt over det fulle bildet selv. Samtidig så vil en fast rådgiver også ha bedre oversikt over ditt eller deres økonomiske bilde slik at du kan få råd som er skreddersydd for deg. Det kan av og til være vanskelig å vite hvilke valg som egner seg og det kan derfor være supert med litt hjelp fra en som har vært i bransjen i mange år. Det er nemlig mye som kan ha forandret seg på markedet siden sist du kjøpte bolig eller gjorde en annen stor investering.

 

Slik fungerer seniorlån – bruk pengene på det du vil

Om du er over 60 år og i denne sammenhengen regnes som senior skal du nok se at du har mer sparepenger enn det du tror. Om du allerede eier en bolig så har du nok brukt de iste årene på å nedbetale deler eller hele boliglånet ditt. Det betyr for det første at ditt eksisterende lån er mindre eller ikkeeksisterende som vil si at det er lettere for deg å få et nytt lån. Du vil også ha lettere for å kunne betale ned på et nytt lån dersom det første boliglånet ditt er mindre. For det andre så har mest sannsynlig boligen din økt ganske mye i verdi hvis det begynner å bli et par år siden du kjøpte den. Med et seniorlån kan du dermed kjøpe deg en ny bolig dersom du ønsker det.

 

Likevel trenger du ikke å kjøpe en ny bolig dersom du ikke ønsker det, du har også muligheten til å få ta ut deler av pengene som står i huset ditt eller leiligheten slik at du eller dere kan bruke pengene på noe dere virkelig har lyst til å gjøre. Som sagt har du nok både betalt ned store deler av boliglånet og boligen har nok gått opp i verdi siden sist.

 

Dermed kan du få muligheten til å frigi deler av sparepengene som er bundet opp i boligen din. Samtidig slipper du å bekymre deg for boligen, for der kan du bo resten av livet om det er det du ønsker. Om du tar et seniorlån på boligen du bor i vil du bare kunne bruke pengene dine annerledes og du vil ofte kunne unngå renter og avdrag så lenge du fortsetter å bo i boligen.

 

Du kan få et lånebeløp som påvirkes av boligens verdi og din eller deres alder. Her er det snakk om boligen din og det å kunne bruke pengene som «holdes» av boligen din, dermed har inntekt ingen innvirkning på hvor mye lån du kan få. Du kan selv velge om du ønsker å få lånet utbetalt hver eneste måned slik at dere kan få litt mer luksus i hverdagen eller du kan velge å ta ut lånet som et engangsbeløp og dermed bruke det på noe der virkelig ønsker dere.