Mellomfinansiering

Å kjøpe ny bolig er kjempespennende, men det kan ofte også være dyrt og mange kan synes at det i perioder kan være vanskelig å få endene til å møtes. For at du skal slippe å tenke for mye over inntekter og utgifter i perioden der du bytter bolig kan mellomfinansiering være løsning.

Det å kjøpe ny bolig skal være en morsom og spennende prosess og det er synd hvis hele flytteperioden skal forsvinne til økonomiske bekymringer. Mellom finansiering er dermed et fantastisk alternativ for deg som kjøper ny bolig før du har solgt den gamle. Vi skal forklare deg alt du trenger å vite om mellomfinansiering slik at du kan se om det kan være en god løsning for deg eller for familien.

Slik fungerer mellomfinansiering

Mellomfinansiering er altså en finansieringsmulighet for deg som kjøper ny bolig før du har rukket å selge den gamle. Mellomfinansieringen baserer seg på den kapitalen som står igjen i boligen du skal selge. Dette kan være en fantastisk løsning for verdens beste lån dersom du plutselig finner drømmeboligen. Om drømmeboligen plutselig dukker opp vil det være utrolig synd om du eller dere blir nødt til å la den gå fordi dere ikke har muligheter til å finansiere kjøpet. Muligheten for mellomfinansiering er også super for deg som sliter med å få solgt boligen du bor i for øyeblikket og fremdeles ønsker å kjøpe en ny bolig. Plutselig står du der med to boliger, noe som kan være vanskelig å finansiere.

Mellom finansiering kommer altså i tillegg til et eventuelt lån du har på den eksisterende boligen. Dette er en avdragsfri finansieringsmulighet slik at den økonomiske belastningen skal bli så liten som overhodet mulig. Mellomfinansieringen basers på kapitalen du har i den eksisterende boligen. Du vil da få et lån på et visst antall måneder hvor du betaler renter. Dette gir deg muligheten til å få litt bedre tid til å selge den nåværende boligen enten du fremdeles eier den fordi det har vært vanskelig å selge den eller rett og slett fordi drømmeboligen kom litt brått på. Om du ikke får solgt din nåværende bolig innen 6 måneder så kan mellomfinansieringen forlenges dersom det er behov for det.

Finn det beste lån for din sitasjon

Om du ønsker å benytte deg av denne muligheten er det klart du ønsker det beste lån penger online som finnes for deg. Det er derfor lurt å sammenlikne tilbudene du får hos de forskjellige bankene eller byråene. Av og til kan det lønne seg for deg å gå til et byrå eller et eiendoms hus fremfor en bank ettersom du kan få flere tilgjengelige tjenester, men dette er veldig individuelt så her er du nødt til å titte litt selv. Ta en titt på egen situasjon, prøv å finn ut hvor lenge du kommer til å sitte på de to boligene og ta det litt derfra. Vi vil selvfølgelig råde deg til å sitte på to boliger så kort tid som mulig og med at det er ekstremt dyrt å sitte på to boliger på en gang. Likevel er det ikke alltid til å unngå og mellomfinansiering kan derfor være en super løsning.

Som tidligere nevnt kan du sitte på to boliger i 6 måneder med muligheten for forlengelse. Etter at boligen er solgt og du eller megler får betalt for boligen kan mellomfinansieringen tilbakebetales. Mest sannsynlig skal du også ha et boliglån på den nye boligen og banken vil dermed få sikkerhet i den nye boligen og ikke den gamle – så fort den gamle er solgt. Frem til den gamle boligen er solgt er det altså to lån som står, noe som ikke er spesielt gunstig. Mest sannsynlig har du også sikkerhet innenfor 60% på den nåværende boligen, noe som kan gjøres avdragsfritt i salgsperioden.

Før den gamle boligen er solgt vil du bli sittende med et ganske høyt lån. Plutselig sitter du med to forskjellige lån på to forskjellige boliger og det er klart at dette kan virke overveldende. Likevel er det viktig å holde hodet kaldt og heller fokusere på å få solgt den gamle boligen så raskt som mulig. I og med at mellomfinansiering er avdragsfritt vil ikke dette lånet bli alt for høyt og for de aller fleste vil dette være den beste løsningen dersom du allerede har endt opp med to lån. Det å ha to store boliglån er selvfølgelig ikke gunstig, men til syvende og sist er det hva du får solgt den nye boligen for som virkelig har noe å si for økonomien fremover.