Små lån

Trenger du litt ekstra penger, men har du kun behov for et lite beløp, da kan små lån være løsningen. Det kan for eksempel være, hvis du har fått en uforutsett regning, og du ikke har penger igjen til å betale den. Eller hvis du har funnet noe, du bare må ha, men det er sist på måneden. På denne måten kan du få dekket ditt behov uten at du må gjøre bruk av et stort lån, som er unødvendig for deg.

Her gir vi deg litt informasjon om, hva du skal gjøre, når du skal velge et små lån. Vi forklarer også, hvordan du finner et selskap og får tilsendt et tilbud, som du kan ta stilling til. Vi håper, det kan hjelpe deg til å ta det riktige valget for deg.

 

Fordeler med små lån i Norge

Det finnes en rekke fordeler, som du kan få glede av, hvis du velger denne lånetypen. Den mest åpenlyse er vel nok beløpet. Du kan nesten låne så lite, som du vil. Noen selskaper tilbyr nemlig beløp helt ned til 5.000 kr. Slik unngår du å få mer enn du trenger, og det er spesielt en fordel, når du skal betale tilbake pengene. Ved at du kun får det, du har behov for, unngår du også å bli fristet av andre ting og bruke pengene på noe, du egentlig ikke trengte. På den måten blir det mye billigere for deg.

En annen vesentlig fordel er, at selskapet ikke stiller noen spørsmål om, hva du skal bruke pengene til. Det finnes bare noen få krav, som selskapet sjekker. Dette gjelder blant annet alder, arbeidsforhold og betalingsanmerkninger. Men utover dette har de ikke behov for mange informasjoner, så formålet med lånet kan du ha helt for deg selv.

De få krav gjør også, at hele prosessen blir veldig lett. Ja, det krever ikke engang, at du reiser deg fra sofaen din. Alt kan klares online. Det er veldig raskt å sende inn en søknad, som vi forklarer senere.

Til slutt er det verdt å nevne, at det er en veldig fleksibel lånetype. Du får stor frihet til å sette sammen lånet, som du vil, sånn at det passer til dine behov. Du kan blant annet selv velge ditt beløp. Som nevnt tilbyr de fleste online banker beløp ned til  5.000 eller 7.000 kr..

Hos noen selskaper er det 30.000 kr, og andre steder får du helt opptil 500.000. Dette kan du se ved å undersøke selskapets egen hjemmeside. Nedbetalingstiden kan du også selv velge, avhengig av hvor mye du vil betale tilbake i måneden. Slik får du vilkår, som i høy grad er bestemt av deg selv, og som du kan tilrettelegge etter eget ønske.

Slik søker du

Det er enkelt å søke om små lån i Norge. Du går bare inn på selskapets hjemmeside, der du kan fylle ut skjema med beløp, nedbetalingstid mm. Og så sender du inn din søknad. Det er en fordel å hente inn tilbud fra flere selskaper, fordi du kan spare mye penger på denne måten.

Ifølge loven skal alle selskaper ha et låneeksempel på hjemmesiden, men det er fortsatt viktig å hente inn et tilbud. Kun på denne måten kan du se, hva selskapet kan tilby nettopp deg. Det er selvfølgelig gratis og uforpliktende å søke, så bare søk hos så mange du vil.

Etter kort tid får du et lånetilbud tilbake. Her skal du se på den effektive rente, fordi denne forteller deg, hva de egentlige kostnader er. Disse kan du da sammenligne mellom de forskjellige, og på bakgrunn av dette – og andre faktorer – kan du da velge ditt selskap. Lånet kan du som oftest underskrive digitalt via BankID. Enklere kan det ikke bli.

 

Vi håper, vi har gitt deg en bedre forståelse av, hva et små lån er, og når det kan være en fordel å bruke det. Og så ønsker vi deg masse lykke til i jakten på det beste online små lån i Norge for deg.