Lån til ny plen

Det er ikke noe som pynter i hagen som en flott, ny og helt grønn plen. En ny plen er en god investering i fremtiden, for gjør du det ordentlig, da kan du ha glede av den i utrolig lang tid. Det er dog også en relativt dyr investering, og spesielt dersom du skal anlegge plen på et stort område.

Derfor er det nødvendig for mange å låne penger for å få nok plass i budsjettet. Her kan du lese mer om muligheten til å ta opp et forbrukslån til finansiering av plen, og som bonus får du gode tips med å veien til hvordan du anlegger en flott, jevn plen.

Søk forbrukslån til finansiering av plen

Den store fordelen ved å velge et forbrukslån til finansiering av ny plen er først og fremst at du får så mye frihet. Du velger nemlig helt selv hva du vil bruke pengene på, og derfor spiller det faktisk ingen rolle om du bruker pengene på ny plen eller noe helt annet.

Du trenger ikke engang angi hva formålet med lånet er. Samtidig er det en veldig fleksibel lånetype, fordi du i høy grad selv velger vilkårene. Du angir nemlig både ønsket beløp og nedbetalingstid når du søker, og så er det opp til långiveren om du vil godkjenne deg etterfølgende.

Sammenlign og finn det beste lånet for degHele prosessen kan nemlig gjennomføres på nett, og det krever kun ganske kort tid å sende inn en søknad. Svaret får du også i løpet av få minutter, og slik kan du allerede ha pengene på kontoen senest etter et par dager. Kravene er heller ikke like høye, og derfor har du større sannsynlighet for å bli godkjent.

Ulempen er selvfølgelig at et forbrukslån vanligvis har høyere kostnader enn et banklån. En del av disse kan du dog unngå ved å undersøke dine muligheter og sammenligne de forskjellige alternativer. Det finnes nemlig veldig mange online selskaper som tilbyr forbrukslån til ny plen, og prisen varierer i høy grad.

Her på siden kan du bruke våre oversikter til å få overblikk over markedet og finne de relevante selskaper for deg. Velg etterfølgende beløp, nedbetalingstid og fyll ut de relevante opplysninger. Det er en stor fordel for deg å søke hos flere forskjellige selskaper slik at du kan sammenligne dine uforpliktende og gratis tilbud. Ved å sammenligne dine tilbud kan du velge det billigste, og slik kan du spare veldig mye penger på ditt forbrukslån til ny plen.

Tips for å anlegge plen

Du ønsker selvfølgelig at din nye plen skal bli flott og jevn i første forsøk. Og her får du et par tips for at dette kan lykkes:

  • Klargjøring av jorden: Kontroller alltid først om det er vannsig på området, eller om det er mye fuktighet. I tilfelle av dette bør du vurdere å grøfte og lede vannet bort for å unngå etterfølgende problemer. Jorden må samtidig være løs og lett å rake i, og du bør plukke ut store stein og røtter. Tilkjørt jord krever som regel mindre arbeid, og derfor kan dette anbefales. Til slutt bør du finrake jorden, tilføre den kalk og sikre at den blir så jevn som mulig. Du kan med fordel lage den litt høyere på midten slik at regnvann kan renne av.
  • Såing: Tenk på hvilke frø du velger, og få eventuelt veiledning av en profesjonell med erfaring på området. Det finnes mange muligheter, og det kan være vanskelig å velge riktig selv.
  • Spireprosessen: Du bør så plenen tidligst i mai, og her tar det rundt 3 uker fra såing til spiring. Om sommeren går det litt raskere. For tidlig såing utsetter frøet for fugler og regn, og temperaturene er ikke høye nok til spiring. Vent dog heller ikke for lenge, og det bør minimum være én måned igjen før vinteren setter inn. Ellers rekker såene ikke å spire og vokse litt.
Read More