Her er 2 typer lån du kan søke om, og hvordan du beregner prisen

Lån er noe mange støter på en eller flere ganger i livet. Noen synes kanskje det kan være ukjent å låne penger, mens andre er svært vant til prosessen.

Når du låner er det viktig at du er klar over hva lånet du søker om innebærer, og hvor mye det kommer til å koste deg. I tillegg er det lurt å vite noe om forskjellige typer lån, slik at du vet nøyaktig hvilket som passer for deg og din økonomiske situasjon. Dette gjør det mindre risikabelt å låne større summer med penger.

Bedriftslån

I bedrifter er det ofte store utgifter som må dekkes, og det er ikke alltid man har råd til å betale de beløpene på en gang. Da velger mange å ta opp et bedriftslån, som er spesielt designet for denne situasjonen. Det finnes forskjellige betingelser og muligheter for denne typen lån, for eksempel bedriftslån uten sikkerhet, som man kan søke om. Når man søker om et bedriftslån velger de aller fleste et lån med flytende rente, men man kan også ha en fastrente. Grunnen til at mange velger flytende rente er at det mer fleksibilitet i dette tilfellet, og det vil ha stor påvirkning på den endelige prisen av lånet du søker om til bedriften. Til syvende og siste er det aller viktigste at du velger den laveste renten.

Forbrukslån for privatperson

Man kan selvsagt også søke et lån som privatperson, og her finnes det utrolig mange muligheter. Du er helt sikkert kjent med lån for spesifikke ting, for eksempel til å finansiere kjøp av bolig, bil eller båt. Dersom man ønsker et lån som kan brukes til det man selv måtte ønske, så er det et forbrukslån du er på utkikk etter. Dette er enkelt og greit et lån til forbruk, der du ikke er lovpålagt å opplyse til banken om hva du bruker pengene på. Slike lån kommer gjerne med høyere renteomkostninger, og det er derfor viktig at man er god til å beregne prisen av lånet på forhånd, og at man er sikker på at en har råd til å bemanne det i etterkant.

Beregning av lån

Før du søker om et lån, så er det alltid en god ide å beregne hvor mye lånet kommer til å koste. Dette gjør at du enklere kan planlegge økonomien fremover, og at du kan undersøke om et lån faktisk er godt, eller om det passer for deg. I slike tilfeller er det lurt å sjekke ut flere låneutbydere og lånetilbud. Da kan du nemlig enklere finne det som passer til din situasjon.

I tillegg til dette så kan du bruke en lånekalkulator på nett. Disse passer ypperlig til å beregne lån, og er både enkle og helt kostnadsfrie å bruke. Det eneste du må gjøre er å finne frem til kalkulatoren på nett, skrive inn hvor mye du ideelt sett vil låne, og hvor lang tid du trenger på å nedbetale lånet ditt. Deretter regner kalkulatoren det ut for deg.

Du kan endre på både lånesummen og nedbetalingsperioden, for å kunne se hvordan prisen på lånet endrer seg. Her kan du også se terminbeløpene, som er det du skal betale i hver termin som typisk er på en måned, og rentene som kommer med, og som utgjør hele kostnaden av lånet. En slik kalkulator gjør deg med andre ord litt klokere på lånet du ønsker å søke om, og den gjør det også enklere å beregne hvor mye du kan låne, og hvor lang tid du kan ta deg for å betale tilbake pengene.

Read More