Lån til nye dekk

For å få sikker og trygg kjøring i bilen, må du ha på de riktige dekk. Det gjelder for eksempel, når været sikfter om, og du må skifte mellom sommerdekk og vinterdekk. Du må også sikre deg, at dine dekk ikke er for utslitt og har mistet det meste av sin mønsterdybde. De riktige dekk er viktige for å øke din og andres sikkerhet i trafikken.

Dessverre er det ikke alle, som finner plass i budsjettet til dette. Da kan den riktige løsningen være å ta opp et lån til nye dekk. Her forteller vi deg, hva du skal være oppmerksom på i den prosessen.

Forbrukslån til sommerdekk og vinterdekk

Når du skal ta opp et lån til nye dekk, da kan du bruke et helt vanlig forbrukslån. Her kan du gjerne låne alt mellom 1.000 og 500.000 kr avhengig av, hvilken långiver du velger. Det gir deg stor fleksibilitet og frihet til å velge presis det forbrukslånet, som egner seg til dine behov.

Mange selskaper på nett tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, slik at du ikke risikerer å miste fast eiendom i tilfelle av, at du ikke klarer nedbetalingen av lånet. Det er en rask og enkel prosess, der alt foregår på nett. En perfekt løsning for deg, som ellers ikke klarer å betale dine nye sommerdekk eller vinterdekk.

Søk om forbrukslån til nye dekk

Sammenlign priser og finn billige dekk

Fordelen ved, at alt foregår på nett, er at det er enkelt å sammenligne de forskjellige tilbud. Det finnes et stort utvalg av selskaper på markedet, og dette bør du bruke til din fordel. Søknadsprosessen er både rask og enkel, og det er alltid helt uforpliktende å sende inn en søknad. Derfor kan du søke hos så mange selskaper, du vil.

Søk alltid hos minimum 2-3 forskjellige selskaper, slik at du kan sammenligne de tilbud, du mottar. Lånet med den laveste effektive renten vil gi deg det billigste tilbudet. Slik kan du spare mye penger, når du skal ta opp lån til nye dekk.

Kjennetegn på gode vinterdekk

I Norge er det ikke påbudt med verken piggdekk eller vinterdekk. Men det finnes noen viktige regler for dem, du bruker på vinteren. Og her kan det være en fordel å velge et egentlig vinterdekk. For å sikre et ordentlig veigrep må du ha en mønsterdybde på minimum 3 mm. Og det gjelder uansett, hvilken dekktype du har valgt. Velger du piggdekk, da må dette være på alle hjul.

Ved kjøring på is er det klar piggdekk, som gir deg den beste sikkerheten. Men på snø er det nesten ingen forskjell mellom piggdekk og piggfrie. Du må alltid være oppmerksom på dekkenes kvalitet og slitestyrke, når du skal velge. De dårligste varianter på markedet gjør det veldig vanskelig å kontrollere bilen på glatt underlag, og de har en lang bremselengde.

Så betal heller litt ekstra for å få et bra vinterdekk, som gir deg sikkerhet i trafikken.

Kjennetegn på gode sommerdekk

På sommeren må du være oppmerksom på, at du ikke har lov å bruke piggdekk. Disse kan bare brukes fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag. Dårlige sommerdekk kan gi deg lang bremselengde og tidlig vannplaning, noe som kan få veldig alvorlige følger for deg og andre i trafikken.

Du bør alltid sjekke mønsterdybden som må være minimum 1,6 mm. Det kan dog være en fordel å velge sommerdekk med 3 mm, siden de da har enda bedre veigrep og kan brukes inn i vinterperioden.

Relatert på bloggen: Forbrukslån til sykkel