Sånn optimerer du økonomien din i 3 enkle steg

Det er mange som tenker at det å ta opp et lån er en dårlig økonomisk løsning, men for mange tilfeller i lovet – som for eksempel hvis man vil kjøpe bil eller bolig, er dette faktisk bare et fint verktøy. Men det er mange som ikke vet hvordan de skal gå frem for å få mest mulig ut av pengene sine, men her kan vi hjelpe. For det å skaffe seg frihet i økonomien sin er viktig for hvordan man har det, og elementært for når man skal ta opp et lån. Les med her for å få tre tips og triks for å optimere økonomien din.

Det å ha styr på økonomien sin er noe som er veldig smart å ha. Men mange er forvirret når det kommer til hvilken rekkefølge man burde gjøre ting i. Det blir samtidig mer og mer vanlig å investere, og det er derfor ikke så rart at det er mange som har lyst til å undersøke forskjellige typer plattformer for å finne den aller beste investeringsplattform for deg. Men kan man både spare, investere og bruke penger? Hva er smartest? Les videre her.

Steg 1: Få full oversikt over økonomien din

Det første skrittet er å få full oversikt over økonomien din. Lag et budsjett, og sett opp alt du har av inntekter og utgifter. Dette vil gi deg et mye bedre inntrykk av hvordan du bruker pengene dine, og hva du eventuelt har å jobbe med, hvis du ønsker å spare, investere eller annet. Når du lager et budsjett, har du mest sannsynlig noen poster som er litt overraskende. Mange blir for eksempel overrasket over hvor mye penger de bruker på å spise ute, bakervarer, kaffe eller andre ting som føles som småting i øyeblikket – men som over tid virkelig løper opp i store summer, som man ellers kunne brukt på andre ting.

Steg 2: Ta kritisk stilling til måten du bruker penger på

Et skritt som er utrolig viktig er å danne deg et skikkelig solid inntrykk av hva du faktisk bruker pengene dine på. Det å lage et budsjett er en ting, en annen ting er å faktisk leve etter det — og det er mange ting man bruker penger på, som man overhodet ikke tenker over i øyeblikket. Det å faktisk bli mer bevisst om pengene man bruker er viktig, for det vil gi oss mer økonomisk oversikt og overskudd over tid.

Steg 3: Spar, invester og tenk smart

Det er en vanlig misforståelse at man ikke både kan spare og investere når man har et lån. Faktisk anbefaler mange banker at man ikke bruker alt man har på å betale ned lånet sitt, men også sikrer seg en grei sparing i tilfelle av uforutsette utgifter. Det å investere er også noe som blir sett på som en positiv mulighet, så det å ikke bare sette av penger til lånet sitt, men også gi seg selv økonomisk frihet samtidig, er noe som kan optimere økonomien din på sikt, til tross for at det kan virke rart å ikke bare bruke alt på lånet. Sparing og investering er også bra.