Hva koster det å låne 120.000 kr.?

Trenger du et lån på 120.000 kr. som tilskudd til bolig, bil eller båt, til å kjøpe nye møbler, til ombygging, elektronikk eller noe helt annet? Da kan du ta opp et online forbrukslån på 120.000.

Men det er selvfølgelig aldri gratis å låne penger, uansett hvilken långiver du velger. Det finnes en rekke kostnader i forbindelse med et lån, og her ser vi på hva det egentlig koster å låne 120.000 kr.

Alt om lån på 120.000

Et online forbrukslån kan du bruke til presis det du har behov for eller ønsker, og derfor er det ikke nødvendig at du presentere formålet med lånet for långiveren. Du velger selv hvordan du vil disponere ditt forbruk, men husk på at jo mer du låner, jo dyrere og vanskeligere blir det også å nedbetale pengene igjen.

Her på siden kan du finne masse informasjon om hva du skal se på når du skal låne for å spare penger, hvordan du finner det beste lån for deg osv. Her ser vi spesifikt på prisen for å låne 120.000 kr. Det kan nemlig ikke unngå å måtte betale en rekke kostnader.

Det gjelder først og fremst renten, også kallet den nominelle renten, som angis som en prosentdel av det lånte beløpet. Den avgjør i høy grad prisen. I tillegg til denne komme flere gebyrer som etableringsgebyr, termingebyr osv. Disse varierer i type og størrelse fra selskap til selskap, og derfor sammenligner du best de forskjellige tilbud ved å se på den effektive renten.

Denne inkluderer nemlig både den nominelle renten, alle gebyrer, avgifter osv. – kort sagt alle de kostnader som finnes for deg som forbruker. Med den effektive renten kan du direkte sammenligne de forskjellige tilbud og velge det billigste.

Låneeksempel på hva det koster å låne 120.000

Her kan du se et eksempel på hva et lån på 120.000 kr kan koste deg. Vi tar utgangspunkt i et vanlig forbrukslån og setter beløpet til 120.000 kr med en nedbetalingstid på 10 år. Det er viktig å huske på at du selv velger nedbetalingstiden slik at den passer til deg og din økonomiske situasjon. Jo raskere nedbetalingen, jo mindre samlede kostnader.

Vi har her valgt en rente på 9% og et etableringsgebyr på 1000 kr, som er relativt standard priser for et forbrukslån på 120.000 kr. Eksemplet er altså slik:

  • Lånebeløp: 120.000 kr
  • Løpetid: 10 år
  • Nominell rente: 9,0%
  • Etableringsgebyr: 1000 kr

Ovenstående eksempel vil gi deg en effektiv rente 9,52%. Dine samlede kostnader er på ca. 62.883 kr i løpet av de ti årene. Det betyr at du totalt sett må nedbetale 181.883 kr for å låne 120.000 kr.

Små renteforskjeller kan gjøre en stor forskjell

Det er viktig å bruke litt tid på å undersøke markedet for å finne det beste og billigste tilbudet. Selv små forskjeller i renten kan nemlig gjøre en veldig stor forskjell i prisen, og du kan spare mye penger på å sammenligne dine tilbud. For eksempel kan vi ta utgangspunkt i ovenstående eksempel men øke renten til bare 11,0%.

Dette ville gi deg en effektiv rente på 11,68% og samlede kostnader på hele 78.532 kr – altså over 15.000 kr mer enn før. Det er altså dyrt å velge et lån med en for høy rente, og du kan lett sammenligne de forskjellige muligheter ved å bruke våre oversikter her på siden.

Vi har både oversikter over hvor du kan søke om lån på 100.000 kr. og lån på 150.000 kr.. Hos disse selskaper vil du typisk også kunne søke om 120.000 kroner.

Husk på å sende inn en uforpliktende og gratis søknad for å kunne motta ditt personlige tilbud og se alle de nødvendige informasjoner om lånet.